Deel mij!
Typ hier uw reactie:


20-04-2022 - De prestatiebekers van seizoen 2020-2021


Deze bekers hadden natuurlijk al in november 2021 moeten zijn uitgereikt, maar nu kwam het er gelukkig toch van.
De prestatiebeker voor teams ging in dit unieke geval naar twee elftallen, JB4 en JA4. Twee elftallen met een minimale bezetting van 12 spelers die ondanks blessures en bijvoorbeeld examenperikelen elkaar steeds aanvulden en daardoor als twee teams steeds met minstens elf man op het veld stonden. En misschien nog wel belangrijker, de derde helft was hun sterkste punt. Onderaan dit artikel staan alle namen van beide teams.

De eerste beker voor vrijwilligers van het jaar werd uitgereikt aan Derrick de Vries en Hubert Schaafsma, die al zeven jaar het wedstrijdsecretariaat van de jeugd doen. Alles liep, ondanks bijvoorbeeld noodzakelijke corona-aanpassingen, als een zonnetje. Ze brachten de club van een handmatig systeem naar een beter geautomatiseerd systeem. Voor een interne competitie tijdens corona draaiden ze hun hand niet om. Een ook het uitvallen van veld 14 door de plotselinge landing van een blaashal, was een uitdaging die Derrick en Hubert geen onoverkomelijke problemen gaf.
De tweede beker voor rijwilligers van het jaar ging naar Irene Francken, die in 2016 is gestart met de elftalcommissie en inmiddels al weer een paar jaar voorzitter van deze commissie. Het is elk jaar een flinke puzzel alle teams goed te krijgen en de doorstroming te bewerkstelligen. Dit wordt door Irene en haar team uiterst zorgvuldig ingevuld. Irene is moeder van 3 kinderen, die ook allemaal op Pinoké hockeyen. Wij hopen dat we Irene voor nog lange tijd als elftal commissievoorzitter en speelster van dames VETB mogen begroeten op Pinoké!
De prestatiebeker voor de coach van het jaar, de Pieter Offermanbeker, ging naar Joep van der Loo, die Heren 1 naar de eerste landstitel in de zaal leidde. Joep bracht gedurende een aantal jaren veel jeugdtalenten vanuit zaalkampioenschappen naar dit landskampioenschap.

Pinoké Jongens A4: Thijmen van der Heijde, Lucas Schippers, Sem Sluiter, Ties Dirkx, Daan Vlak, Cars Dirkx, Thijmen van der Bogt, Thijs Brouwer, Kylann Elenbaas, Nout van Esser en Hein Derksen. Coach Jan Vlak en teambegeleider Giel Dirkx.

Pinoké Jongens B4: Jonas de Rooij, Stijn van den Berg van Saparoea, Jakob van Mierlo, Willem Haasdijk, Thijmen Koster, Keije Kerssemakers, Julius Agterdenbosch, David Eijsvoogel, Tim Jonker, Sam Stibbe, Kristian Witte en Frederik Vlaanderen. Coach Patrick Witte.