Deel mij!
Typ hier uw reactie:


20-04-2022 - Een ALV met o.a. nieuwe leden van verdienste en een nieuw erelid.

Vanaf deze ALV krijgen bijzondere leden een gegraveerde houten Pinoké medaille.
Aftredend secretaris Francée Kulkens (rechtsboven in de collage) werd benoemd tot erelid. Joost Wiggelendam, Patricia Zwolsman (links op de foto rechtsonder) en Alexandra Wijs werden benoemd tot lid van verdienste. 

Voorzitter Astrid Ventevogel sprak: "De traditie om leden die zich langere tijd bovenmatig hebben ingezet voor Pinoké te benoemen tot een bijzonder lid is er een die niet elke ALV op de agenda staat en ook niet elk jaar. Deze ALV wel en met een goede reden.

Het bestuur zou graag Joost Wiggelendam willen voordragen als lid van verdienste. Joost is in 1972 lid geworden van Pinoké, hij is dus dit jaar dubbel Zilverling. Hij heeft zich 16 jaar ingezet als vrijwilliger bij de ledenadministratie senioren. Afgelopen 1 maart is hij daarmee gestopt. Ook zet hij zich in als vertrouwenspersoon. Vanuit zijn professionele functie van vertrouwensarts was dit voor hem een kleine stap maar wel een stap waar Pinoké dankbaar van heeft geprofiteerd. Zelf heb ik bij gelegenheid gebruik mogen maken van zijn expertise, en ik heb me daardoor zeer gesteund gevoeld. Zijn vrouw is nu gestopt met werken en nu gaan ze samen reizen maken. Maar eerst zouden wij hem willen eren door hem voortaan als lid van verdienste van Pinoké door het leven te laten gaan.

In de corona periode bleek maar weer eens hoe wij op sommige mensen in alle omstandigheden mogen rekenen. Tijd om daar ook bij stil te staan.
Allereerst: Patricia Zwolsman. Kwam in ons leven als moeder van, maar is inmiddels al heel veel jaren steunpilaar bij de technische commissie van de jeugd. Teamindelingen, coaches en trainingstijden. Daarnaast is Patricia tegenwoordig ook nog bij de sponsorcommissie één van de steunpilaren.

En: Alexandra Wijs. Alexandra is bij vrijwel iedereen bekend omdat ze alle jongste jeugd traint. Samen met Patricia deelde zij lockdown na lockdown opnieuw trainingen in, in de blaashal en op het veld. De regels wisselde sneller dan de trainingen konden worden ingedeeld, maar in het Sinterklaasweekend braken ze alle records. Jullie pakten de surprises uit, zij zetten alle trainingen in de blaashal om.

En last but not least Francée Kulkens. Francée was dus 6 jaar secretaris, maar bij haar aantreden had ze 1 voorwaarde: ze wilde wel het ledensecretariaat van de jeugd blijven doen. En nu bij haar aftreden is er weer keihard onderhandeld: Francee doet vanaf nu ook de senioren erbij!

In het bestuur was Francee altijd de stem van de jeugd. Ze speelde zelf ook (foto) maar vooral bleef ze het onvermoeibaar opnemen voor alle kinderen, eerste- en laatstelijns, dat maakte niks uit. En zo hoort het ook. Bijna iedereen probeert het wel eens, maar bij niemand háált de absolute top. Als club zijn wij er voor alle spelers, van elk niveau. Iets leren kan sowieso: van coach tot bestuur, je steekt er iets van op! Francee was in het bestuur iedereen tot steun: bij mijn aantreden kreeg ik een bijna woordelijke routekaart voor mijn eerste ALV. Improviseren mocht, maar op eigen risico. Wij, en vooral ik, zijn haar heel dankbaar voor de samenwerking. We gaan haar missen! Bedanken doe je niet zomaar: het bestuur (minus Francee) stelt aan de ALV voor Francee Kulkens te benoemen tot erelid"